Voegsoorten

Voor het voegen van metselwerk heeft u de keuze uit verschillende voegsoorten. U kunt onder meer kiezen uit een platvol geborstelde of gekamde voeg, een platvol gladde voeg, een teruggehouden voeg, een verdiepte voeg, een schaduwvoeg of een geknipte of gesneden voeg. GG Industry adviseert u graag welke voegsoort het beste bij de gevel van uw pand past.

 

Platvol geborstelde of gekamde voeg
Een platvol geborstelde of gekamde voeg heeft een ruwe afwerking en loopt gelijk met het geveloppervlak. Een nadeel van dit type voeg is dat het moeilijk te controleren is of de voeg goed is opgevuld. Dit is de voordeligste en daarmee ook de meest aangebrachte voeg.

Platvol gladde voeg
Wanneer u kiest voor een platvol gladde voeg, wordt de voegspecie na het aanbrengen nog een keer extra aangedrukt waarbij overgebleven holtes in het voegwerk worden opgevuld. Het resultaat is een voeg met een glad oppervlak die gelijk loopt met het geveloppervlak.

Teruggehouden voeg
Een teruggehouden voeg is een rechte voeg die iets dieper in de gevel ligt. Over het algemeen ligt deze voeg één tot twee millimeter terug in het geveloppervlak.

Verdiepte voeg
Met een verdiepte voeg springen de stenen van de gevel meer in het oog. De voeg ligt twee tot vijf millimeters terug in het geveloppervlak. De diepte van de voeg zorgt voor een mooi ruimtelijk effect.

Schaduwvoeg
Bij de schaduwvoeg wordt de horizontale voeg aangebracht onder een naar beneden aflopende hoek. De onderkant van de horizontale voeg en de verticale voegen lopen gelijk het het geveloppervlak. De schaduwvoeg zorgt voor een goede afvoer van regenwater.

Geknipte of gesneden voeg
Bij zowel de knipvoeg als de snijvoeg steekt het voegwerk voor het metselwerk uit. Bij de knipvoeg worden onregelmatigheden in het metselwerk rechtgetrokken door de strakke belijning van het voegwerk. De snijvoeg is een ambachtelijke voeg waarbij de voegen gelijk lopen met de steen. Doordat de onregelmatigheden van de steen hierdoor geaccentueerd worden, krijgt de gevel een sierlijke uitstraling.

Afspraak maken?
Wilt u een afspraak maken om uw gevel te laten voegen? Bel GG Industry dan op telefoonnummer 06 532 93 762. Wij verzorgen onze voegwerkzaamheden voor zowel particulieren als bedrijven in Den Haag en omstreken; waaronder in De Velden, Westvliet, Wilsveen, De Rivieren, Het Lien, De Vissen en De Heuvel.

Contact

GG industry BV

Adres: Oude middenweg 227A
Postcode: 2491 AG
Plaats: Den Haag

telefoon: 06 532 93 762
Email: charlesjacobs36@gmail.com

 

GG industry

Call Now Button